Yoga Fortsättningskurs
Är för den vana utövaren som gått minst 6 månader på grundkursen och då kan grundprinciperna och biomekaniken "the universal principles of alignment". Har du haft ett längre uppehåll så rekommenderar vi grundkursen i kombination med fortsättningskursen. Djupare och mer omfattande inlärning av asanas (positoner), pranayama (andningsövningar),dhyana (meditation) och filosofi. Stor vikt läggs vid teknik, koncentration och inre fokus. På denna nivå behövs modet för att prova handstående, huvudstående, brygga och skulderstående. Klasserna inleds och avslutas med chanting (mantrasång).

Till kurs info

Yoga Grund
Under denna kurs lär du dig grunderna i yoga och får inblick i yogans filosofi och historia. Vi går igenom de grundläggande positionerna (asanas) med tonvikt på de stående ställningarna samt andningsträning (pranayama). Varje klass avslutas med nedvarvning, yogisk djupavslappning (savasana) samt kort meditation (dhyana). På denna nivå förklaras alla positioner (asanas) i detalj och korrektioner görs. Kurserna är baserade på Anusara yoga och dess universella "Principles of alignment" (grundprinciper i biomekanik). Biomekanik är grunden - vi placerar kroppen optimalt i varje position för att sedan utforska och fördjupa positionen med andetagen och närvaro i kropp och sinne. Vi rekommenderar att du tränar på denna nivå mellan 6-12 månader. Om du har haft en längre paus i din yogaträning är detta en bra nivå för dig. Alla nivåer kan delta på denna kurs och den erfarna eleven kommer finna utmaningar för att gå djupare i grundprinciperna och positionerna. Vi lägger fokus på teknik, bas positioner, styrka och smidighet som uppbyggning för Yoga Fortsättning.

Till kurs info

LugnYoga /PensionärsYoga
LugnYoga är precis vad det låter och passar därför alla såväl seniorer, pensionärer och dig som vill ha en lugn och mjuk yoga med fokus på andning, smidighet, balans och styrka helt anpassad efter dina egna förutsättningar. Effekterna av yogan stärker hela kroppen, sinnet och dess funktioner. Balansen och koordinationen mellan höger vänster kroppshalva förbättras. Yogan ökar smidighet och rörlighet i muskulatur,leder och ligament. Ökad balans. Andningsövningar och avslappning tillsammans med den mjuka koncentrationen ger ett mera avslappnat sinne och djupare lugn. Detta kan också avspeglas i bättre sömnkvalité och större stresstålighet.

Till kurs info

YinYoga och Meditation
Yinyoga är en meditativ yogaform. Yinyoga är en passiv yoga där den egna kroppen via asanas utövar tryck på akupressurpunkter i meridiansystemet enligt den kinesiska läkekonsten. Yin yogan är emotionell och energigivande. Yin hjälper till att förbättra rörligheten i leder och mjukar upp muskulatur. Men framförallt så hjälper yin yoga så att prana flödar lättare i leder och bindväv kring leder som ofta är stilla. Yin yoga flätar samman meditation och asanas till en djup skön yogasession. Vi blandar även in fascia release moment med olika redskap så som boll, rulle, block.

Till kurs info

Yoga Intensivkurs
Under 4-veckor yogar vi en gång i veckan. Vi rekommenderar denna kurs till dig som är nyfiken på att prova på yoga och uppleva yogans effekter. Yoga måste nämligen upplevas! Intensivkursen är en bra grund inför våra Drop In klasser. Vi rekommenderar också denna intensivkurs för dig som haft ett uppehåll i din yoga, vill ha mer yoga eller är helt nybörjare.

Till kurs info