Pilates Drop IN
Vi utgår från grundprinciperna: andning, centrering, kontroll, koncentration, precision, och flytande rörelse. Hela kroppen tränas men tonvikten ligger på ryggraden "hållningsträning" och rörelserna från "Primary Series" utförs långsamt och mjukt.  Varje klass inleds med med en reflektion över kroppen och avslutas med en avslappning.  Träningen sker i små personliga grupper och anpassas efter dina förutsättningar och önskemål. Passar utmärkt även för dig med ryggproblematik eller för dig som senior men även för dig som önskar förebygga ryggproblem eller vill få bra hållningsträning. Alla utmanas på sin nivå. 

Till kurs info

Yoga Grund
Denna klass såväl för dig som är nybörjare eller som inte yogat hos oss tidigare. Vi går igenom de grundläggande positionerna (asanas) med tonvikt på de stående ställningarna samt andningsträning (pranayama). Varje klass avslutas med nedvarvning, yogisk djupavslappning (savasana) samt kort meditation (dhyana). På denna nivå förklaras alla positioner (asanas) i detalj och korrektioner görs. Kurserna är baserade på Anusara yoga och dess universella "Principles of alignment" (grundprinciper i biomekanik). Biomekanik är grunden - vi placerar kroppen optimalt i varje position för att sedan utforska och fördjupa positionen med andetagen och närvaro i kropp och sinne. Vi rekommenderar att du tränar på denna nivå mellan 6-12 månader. Om du har haft en längre paus i din yogaträning är detta en bra nivå för dig. Alla nivåer kan delta på denna klass och den erfarna eleven kommer finna utmaningar för att gå djupare i grundprinciperna och positionerna. Vi lägger fokus på teknik, bas positioner, styrka och smidighet som uppbyggning för Yoga Fortsättning.

Till kurs info

Small Group
SmallGroup – Träna i grupp med en personlig tränare Delad träningsglädje är dubbel träningsglädje och med en egen coach som ser dig och hjälper dig så uppnår du dina mål och bättre träningsresultat. En PT-ledd kurs där klasserna utformas på olika sätt och fokus kan ligga på allt från allt till viktminskning till att förbättra teknik och styrka eller bara komma i bättre form. Vi jobbar med funktionell styrka med egna kroppen men också med redskap så som kettlebells, gummiband, vikter, battlerope, hopprep m.m. Vi är utomhus på utrymmet i MariaStaden vid ICA.

Till kurs info

Yin Yoga & Meditation
Yin yoga är en meditativ yogaform. Yin yoga är en passiv yoga där den egna kroppen via asanas utövar tryck på akupressurpunkter i meridiansystemet enligt den kinesiska läkekonsten. Yin yogan är emotionell och energigivande. Den hjälper till att förbättra rörligheten dina leder och och mjukar upp muskulaturen. Men framförallt så hjälper Yin Yoga så att pranan att flödar lättare i leder och bindväven kring leder som ofta är stilla. Yin Yoga flätar samman meditation och asanas till en djup skön yogasession. Vi blandar även in Fascia release moment med olika redskap så som boll, rulle, block.

Till kurs info

Yoga Surprise
Under denna klassen blandar vi friskt mellan olika yogaformer och stilar. AnusaraYoga, PranaFlow, FluidPower,
En rolig klass du inte vill missa!

Till kurs info